Bojanje prostora

Dnevna soba

U dnevnoj sobi se najduže zadržavamo i zato moramo biti pažljivi prilikom izbora dekoracija i boja. Tople boje su najprimjerenije za dnevnu sobu jer su elegantne i potiču ugodne osjećaje.


Kao spoj svjetlosti i topline narančasta boja je primjerna za stvaranje ugodne klime u dnevnom boravku. Narančasta potiče rad srca ali ne utječe na krvni tlak. Njena prisutnost uznemirava ili pak smiruje. Implicira nagone, ekstraverziju i osjećajnu toplinu, te je zbog toga primjerna za dnevni boravak.

Crvena je vruća i prodorna boja. Zbog toga na organizam djeluje kao psihofizički stimulans. Prevelika količina crvene boje u prostoriji izaziva dojam glasnoće, koja može biti pomalo naporna, ali može djelovati i moćno. Kao boja vitalnosti i aktivnosti potiče intelektualnu aktivnost.

Fiziološki učinci plave boje su potpuno suprotni učincima crvene boje. Plava svjetlost omogućava dobru koncentraciju. Iako dužim izlaganjem takvoj svjetlosti možemo brzo pasti u sanjarenje, s druge strane ona nema nikakvih neugodnih ili uznemiravajućih učinaka.

Smeđa boja na nas djeluje smirujuće, jaka je, majčinska i zaštitnička boja. Tamnije nijanse djeluju toplo, a svijetlije smirujuće.  

Zelena nam pomaže prilikom probave kada se iz blagovaonice premjestimo u dnevni boravak.


Obojite fotografije prostora interijera i eksterijera s JUB bojama i teksturama!

S registracijom ćete dobiti mogućnost upotrebe svojeg pretinca, u kojeg ćete moći spremati poveznice na pojedine sadržaje, članke,...

Prijavite se na E-novosti