Arhitektica Nina Štajner preporučuje …

Dekorativna obrada unutarnjih površina sa funkcionalnim učinkom by Nina Štajner

Arhitektica i dizajnerica Nina Štajner, u svojem je domu našim specijalnim bojama za pripremu funkcionalnih površina, brzo i jednostavno izradila zidne površine koje joj služe za pisanje dnevnih podsjetnika i pričvršćivanje magnetnih okvira za fotografije.

Želite li vi takve površine u vašem domu?

  

Zidna površina na koju je moguće magnetski pričvrstiti ili jednostavno napisati podsjetnike i napomene je dobrodošla u svačijem domu te u poslovnim objektima kao što su restorani, konferencijske sale, škole i vrtići. Izrada funkcionalnih zidnih površina moguća je bojama za pripremu magnetne površine i bojama za pisanje.

"Na ovako pripremljenim zidovima možemo neograničeno izražavati svoju kreativnost. Izvedba je vrlo jednostavna; potreban je nanos dva sloja DECOR Magnetic base (masa za izravnavanje), zatim dva sloja DECOR Magnetic paint (magnetna boja) i na kraju DECOR Blackboard paint (boja za pisanje); na poslijetku dobivamo magnetni učinak i mogućnost pisanja kredom."

  

Pri donošenju odluke o izvedbi funkcionalne površine, u prvom redu je važno razmisliti gdje ćemo takav zid smjestiti i koliko veliku površinu uopće želimo i trebamo. Ukrasni zidovi posebno su poželjni u dječjoj ili radnoj sobi, igraonici, kuhinji, blagovaonici ili u hodniku.

Nakon odabira lokacije, potrebno je okolne zidove primjereno zaštititi trakama, podove i namještaj folijama. Umjesto cijelog zida, možemo se odlučiti za bojanje manjih površina raznolikih oblika i tako ostvariti posebno zanimljiv izgled.

"Magnetnu površinu sa konačnim slojem boje za pisanje, aplicirala sam samostalno na praznoj površini zida između kuhinje i blagovaonice. Nanošenje premaza je bilo vrlo jednostavno; trenutačno je zid u funkciji i služi nam za pisanje dnevnih podsjetnika, raznih napomena, šaljivih poruka i za pričvršćivanje magnetnih okvira obiteljskih i drugih fotografija."

Program JUB Home Painter Vam olakšava odabir boja i tekstura na tipskim objektima.
Prilikom kupnje JUBIZOL fasadnog sustava, izrada računalne simulacije za Vaš objekt je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Trgovina i promet d.o.o.; Ulica hrvatskih branitelja 11; 10 430 Samobor; T: +386 1 6194 344, E: design-studio@jub.hr