Trijadna ili trokutasta harmonija

Za trijadnu kombinaciju upotrebljavamo tri boje koje su na paleti međusobno jednako udaljene.

Tri osnovne boje (crvena, plava i žuta) su odličan primjer trijadne kombinacije. Jednako vrijedi i za tri sekundarne boje.

Ova vrsta harmonije boja često je vrlo odvažna

 

Budući da se jakih kontrasta brzo zasitimo, ove su kombinacije idealne za investitore koji često mijenjaju boje svog životnog prostora.

Kombinacijom suprotnih nijansi zelene i roze postižemo zanimljive i intenzivne kontraste.

Ako upotrijebimo visokokontrastne boje i pritom koristimo čiste nijanse, takva kombinacija boja bit će prikladna za dječje sobe ili igraonice.

Preporuka je da se u trokutnu kombinaciju boja uključi veliki broj neutralnih elemenata koji bi neutralizirali svjetlost koju donose ove boje.

Osim dvije suprotne, možemo koristiti i susjedne (analogne) boje. Takvom kombinacijom postižemo vrlo kontrastni i zanimljivi efekt, a istovremeno ambijent će djelovati mirno i harmonično.

Svakako je trokutna harmonija boja namijenjena hrabrijim korisnicima, kojima su nadahnuće jake i intenzivne nijanse te neočekivani kontrasti.

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava odabir boja i tekstura na tipskim objektima.
Prilikom kupnje JUBIZOL fasadnog sustava, izrada računalne simulacije za Vaš objekt je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Trgovina i promet d.o.o.; Ulica hrvatskih branitelja 11; 10 430 Samobor; T: +386 1 6194 344, E: design-studio@jub.hr