Više od 10.000 omiljenih nijansi JUPOL Golda

Boje nam pomažu da prostore u kojima boravimo estetski uredimo, vizualno obogatimo te prilagodimo vlastitim željama. 

Saznaj više o JUPOL Goldu!

  

 

JUPOL Gold Advanced

 

Visokopokrivna unutarnja periva boja

Za sve jače opterećene unutarnje prostore u kojima je zahtijevan vrhunski estetski izgled prebojane površine.

Nazovi nas ili pošalji mail: T.: 0800 200 099, M: info@jub.hr

 

Gdje kupiti JUPOL Gold?

PRODAJNA MJESTA

 

Kako ne bismo pogriješili u odabiru, dobro je znati osnovne informacije o bojama te na koji način utječu na životni prostor i naše raspoloženje. Doživljaj boja ovisi o nekoliko čimbenika: odabranim nijansama, veličini obojene površine, vrsti svjetlosti u interijeru, namjeni pojedine prostorije i našem raspoloženju.

NIJANSA

Boje utječu na naše djelovanje i osjećaje. Usredotočimo se na pozitivne učinke pojedine boje.

BIJELA

Boja pozadine - osnovna boja, stvara osjećaj hladnoće i prozračnosti.

ŽUTA

Odličan odabir za kuhinje, dnevne sobe, radne prostorije i urede te prostorije za rekreaciju. Oživljava prostor, posvijetli ga, ostavlja dojam topline prostora i potiče na aktivnost. Nije primjerena za spavaće sobe.

NARANČASTA

Primjerena za slične prostore kao žuta, osim za radne sobe i urede te spavaće sobe; stvara dojam podrške i poticaja, prijateljstva, jača samopouzdanje i potiče apetit.

CRVENA

Najprimjerenija za blagovaonicu, potiče živahnost i društvenost te povećava apetit, često se upotrebljava u restoranima, dječjim igraonicama ... Nijansa osnažuje, obogaćuje prostor, ali naizgled ga smanjuje. Nije pogodna za spavaće i radne sobe, školske učionice, urede, čekaonice u bolnicama...

LJUBIČASTA

Ljubičasta boja je primjerena za spavaće sobe, kupaonice i prostore u kojima se opuštamo, meditiramo. Najbolje upotrijebiti za detalje i manje površine jer odiše mirnoćom i potiče duševnu ravnotežu. 

ZELENA

Najprimjerenija za spavaće i dnevne sobe te radne prostorije u kojima su nervoza i stres svakodnevna pojava, budući da ima umirujući učinak. Nije primjerena za prostorije za vježbanje i hladne prostore.

PLAVA

Primjerena za spavaće sobe, kupaonice, čak i radne prostorije… najbolji učinak ima u prostorima namijenjenim opuštanju. Ustvarja hladen in zračen prostor. Ostavlja hladan i prozračan dojam. Nije pogodna za blagovaonice, sobe za zabavu i rekreaciju, podrume.

 

Potražite nadahnuće u više od 10.000 omiljenih nijansi JUPOL Golda. 

VELIČINA  POVRŠINE 

Prilikom odabira nijanse sa malih listića u ton karti, nijansa nam može djelovati ugodno i umirujuće, međutim na cijelom zidu u interijeru ili na velikim fasadnim površinama, ista nijansa može izgledati potpuno drugačije.

 

Ukoliko odaberemo intenzivnu nijansu, na većoj će površini ona djelovati još intenzivnije. Ako odaberemo svijetlu nijansu, na većoj će površini ona djelovati još svjetlija. Zato je preporučljivo prije bojanja napraviti na većoj površini testnu plohu odabrane nijanse (barem 15x15cm, ili više).

VRSTA SVJETLOSTI 

Svjetlost ima veliki utjecaj na izgled nijanse. Pažljivom upotrebom boja i svjetla možemo lagano posvijetliti sva tamna područja u stanu.

 

U prostoru sa dobrim prirodnim ili umjetnim osvjetljenjem možemo se odlučiti na živahne intenzivne ili tamnije nijanse. Čak i u manjim prostorima s jačim prirodnim osvjetljenjem, bez straha si možemo priuštiti kombinaciju tamnijih ili intenzivnijih nijansi boja; zbog dovoljne količine svjetlosti prostor neće izgledati skučeno.

OSJEĆAJI

Boje direktno utječu na naše raspoloženje. Osobni stav svakog pojedinca prema bojama ovisi o mnogim čimbenicima kao što su spol, dob, raspoloženje, modni izričaj...

 

Naše trenutno raspoloženje igra veliku ulogu pri odabiru boje, zato je pametno birati nijanse kad smo smireni i dobre volje. Nije dobro birati boju kad smo umorni, nervozni ili pod stresom, jer takvim danima boje doživljavamo potpuno drugačije.

 

Boje su jedan od važnijih čimbenika oblikovanja prostora, kako u području arhitekture, tako pri odabiru unutarnje opreme i namještaja, te svakodnevnom utjecaju na čovjeka i njegovo raspoloženje. Za pravilan izbor nijansi, na raspolaganju su nam pravila likovne teorije, kao i osobni doživljaj svakog pojedinca.

Pri oblikovanju prostora vrlo je zahtjevno kombinirati različite materijale i njihove nijanse; podne obloge, namještaj, tekstil, itd. U usporedbi s namještajem koji je na tržištu dostupan u ograničenom spektru boja, zidovi nam pružaju daleko najviše slobode u odabiru savršene nijanse. Unutarnja zidna boja JUPOL Gold na raspolaganju vam je u više od 10.000 nijansi među kojima ćete sigurno naći idealnu za vaš prostor! Nijansiranje je moguće po dvije JUB ton karte, ton kartama RAL / NCS i DIPI Koncentratom.

 

Odaberi nijansu pomoću aplikacije JUB Home painter. Fotografiraj prostorije u svom domu i samostalno kombiniraj nijanse JUPOL Golda!

 

 

JUPOL Gold
JUPOL Gold
Potražite nadahnuće u više od 10.000 omiljenih nijansi JUPOL Golda.
Program JUB Home Painter Vam olakšava odabir boja i tekstura na tipskim objektima.
Prilikom kupnje JUBIZOL fasadnog sustava, izrada računalne simulacije za Vaš objekt je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Trgovina i promet d.o.o.; Ulica hrvatskih branitelja 11; 10 430 Samobor; T: +386 1 6194 344, E: design-studio@jub.hr