Nove ideje za bojanje zidova

Za brzo i jednostavno osvježenje vaših zidova potrebno vam je jedno slobodno poslijepodne, zaštitna folija, valjak, kist, zaštitna traka i nove JUPOL Trend boje. Arhitekt i autor bloga Kitchy Word, Nina Štajnar, pobrinula se za potonje.

Arhitektica Nina Štajner kaže da oni koji redovito prate trendove u dizajnu interijera primijećuju da se trendovske nijanse mijenjaju iz sezoen u sezonu, a najlakše ih je pratiti nijansama JUPOL Trend. Osvježena kolekcija JUPOL Trenda ima 18 novih modernih nijansi i novu modernu ambalažu. Jenda kantica dovoljna je za čak 20m2, a boja već nakon prvog nanosa izgleda savršeno.

 

Prilikom bojanja doma, obično želimo učiniti što više uz manje napora. Bojanje cijele prostorije može zvučati kao zahtjevan projekt, ali ne morate bojati cijelu prostoriju. Možete se ograničiti na jedan zid ili neki detalj. Prepustite se mašti i bidite hrabri. U tu svrhu Ninan Štajner pripremila je neke ideje koje vam mogu pomoći i dati vam nove poglede na bojanje zidova.

U većem zajedničkom stambenom prostoru pojedine funkcionalne zone mogu se odvojiti bojanjem zidne stijene. Na ovoj fotografiji možete vidjeti kako je kut dnevnog boravka označen zidom plave boje.

Umjesto cijelog zida možemo naslikati samo jedan njegov dio i tako stvoriti pravu umjetničku sliku. Žuti krug s fotografije nalikuje suncu i donosi živost u spavaću sobu.

Pretjerane tamne boje čine sobu naizgled manjom. Ako i dalje želite tamnije boje u prostoriji, možemo se odlučiti za crtež na prugama. Linije različitih debljina razbijaju monotoniju i mogu proširiti vizualno prostor.

Kombinacija ružičastih i narančastih zidova pridonosi skandinavskom izgledu razigranosti i topline.

Dio zida koji je više izložen trošenju, obojen je tamnijom bojom, gdje su manje vidljive manje ogrebotine i prljavština. Pogrešan završetak linije boja naglašava buntovni karakter prostora.

Intenzivne nijanse su izrazito dominantne i prejake za oko. Stoga ih nanosimao u manjim količinama i za isticanje pojednog dijela zida ili prostorije. 

Ista nijansa boje djeluje različito ovisno o površini. Ovdje smo kobinirali istu nijansu na zidu opeki i drvenom podu. Za drveni pod koristimo JUBIN Decor universal.

Kada dizajniramo sobe, često volimo zaboraviti površinu stropa. Zašto se ne bi igrao sa zanimljivom bojom ili kombinacijom nekoliko nijansi?

Za živopisne tonove boja, manja površina boje ima veliki učinak, kao što je obojena linija koja slijedi liniju vrata!

Kada se u obitelji ne možemo složiti da upotrijebimo jednu boju, možemo odabrati kombiniranje nekoliko kompatibilnih nijansi.

 

 

 

 

 

JUPOL Trend
JUPOL Trend
Program JUB Home Painter Vam olakšava odabir boja i tekstura na tipskim objektima.
Prilikom kupnje JUBIZOL fasadnog sustava, izrada računalne simulacije za Vaš objekt je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Trgovina i promet d.o.o.; Ulica hrvatskih branitelja 11; 10 430 Samobor; T: +386 1 6194 344, E: design-studio@jub.hr