Obnavljajuće bojanje fasade

Željeli bi obnoviti fasadu kuće u kojoj živimo. Zidovi su zidani betonskom opekom na koju je prije 20 godina stavljena toplinska izolacijska fasada. U tom vremenu su se na sjevernoj strani kuće pojavile zelenkaste alge koje narušavaju izgled kuće a i fasada je dosta isprana od padalina. Molimo vas za savjet kako odstraniti alge i koju fasadnu boju upotrijebiti za prebojavanje?

Odgovor

Alge i plijesni uništimo JUB-ovim sredstvom za uništavanje algi i plijesni Algicid, dvoslojnim nanosom u razmaku od otprilike 8-12 sati. Idući korak je temeljni premaz koji ovisi odabranoj o boji. Predlažemo mikroarmiranu fasadnu boju Revitalcolor AG ili Revital silikon koji dodatno zaustavlja rast i razvoj algi i plijesni i vodootpornija je. U slučaju da bojite fasadnom bojom Revitalcolor AG, upotrijebite temeljni premaz Akril emulziju koja se rijedi s vodom u omjeru 1:1 te pričekajte da bude suh na opip (otprilike 4-6 sati). Ako bojite sa bojom Revitalcolor silikon, upotrijebite temeljni premaz Siliconeprimer koji se rijedi s vodom u omjeru 1:1. Pričekajte dok se temeljni premaz osuši, otprilike 4-6 sati.

Program JUB Home Painter Vam olakšava odabir boja i tekstura na tipskim objektima.
Prilikom kupnje JUBIZOL fasadnog sustava, izrada računalne simulacije za Vaš objekt je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Trgovina i promet d.o.o.; Ulica hrvatskih branitelja 11; 10 430 Samobor; T: +386 1 6194 344, E: design-studio@jub.hr