Obnavljajuće bojanje fasade

Željeli bismo obnoviti fasadu obiteljske kuće. Zidovi su zidani betonskom opekom na koju je prije 20 godina stavljena toplinsko izolacijska fasada. U tom vremenu su se na sjevernoj strani kuće pojavile zelenkaste alge koje narušavaju izgled kuće, a površinska boja je dosta isprana od padalina. Molimo vas za savjet kako odstraniti alge i koju fasadnu boju upotrijebiti za prebojavanje?

Odgovor

Alge i plijesni saniramo JUB-ovim sredstvom za uništavanje algi i plijesni ALGICIDE Plus, dvoslojnim nanosom u razmaku od otprilike 8-12 sati. Idući korak je temeljni premaz koji ovisi o odabranoj boji. Predlažemo mikroarmirane fasadne boje REVITALCOLOR ili SILICONECOLOR koje dodatno sprječavaju rast i razvoj algi i plijesni te imaju odličnu vodoodbojnost. U slučaju da bojite fasadnom bojom REVITALCOLOR, upotrijebite temeljni premaz AKRIL Emulzija koja se rijedi s vodom u omjeru 1:1 te pričekajte da se nanos osuši (otprilike 4-6 sati). Ako bojite SILICONECOLOR-om, upotrijebite temeljni premaz SILICONE Primer koji se rijedi vodom u omjeru 1:1, a vrijeme sušenja jest također cca. 4-6 sati.

Program JUB Home Painter Vam olakšava odabir boja i tekstura na tipskim objektima.
Prilikom kupnje JUBIZOL fasadnog sustava, izrada računalne simulacije za Vaš objekt je besplatna.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Trgovina i promet d.o.o.; Ulica hrvatskih branitelja 11; 10 430 Samobor; T: +386 1 6194 344, E: design-studio@jub.hr